Rivi kaupunkipientaloja

Rivi kaupunkipientaloja

sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Sisustamisen ihanuus

Olemme pääsemässä talonrakennuksessa lempiaiheeseeni, eli sisätöihin. Vielä emme ole lyöneet lukkoon mitään pintamateriaaleja tai värejä. On jännää pyöritellä mielessä taloa eri tyylisenä ja värisenä. Haastavaa talomme sisustuksessa on mm. olohuoneen korkean avotilan verhot. Ikkunat ovat kahdessa kerroksessa ja olen nyt miettinyt eri vaihtoehtoja verhoista verhottomaan. Isot ikkunat kun eivät välttämättä kaipaa verhoja. Livingstonekotien sivuilta löysin kuitenkin alla olevan kuvan ja ihastuin sen verhoihin. Ehkä jotain tuon tyylistä sovellettuna voisin ajatella kotiimme. Kuva on monellakin tapaa mieleeni, myös kattovalaisin on aivan ihana. Lasipallot tuovat tilaan herkän ja tyylikkään tunnelman. Lisäksi kuvassa on ruskea nahkasohva - sellaista olen haaveillut uuteen kotiin, vaikka en vielä olekaan ajatuksesta vakuuttunut. Tämä kuva kuitenkin lisää innostustani, ehkä ruskea ei olekaan huono ajatus!

Todella kauniisti verhoillut korkean tilan ikkunat. Kuva Home Designing Livingstonekodit
Vintage -tyylinen ruskea nahkasohva modernilla muotoilulla on siis pyörinyt mielessäni. Löysin kauniin yksilön Bellartin sivuilta. Muuten kuvan sisustustyyli ei miellytä, mutta tuo ruskea ihanuus on täydellinen.

Täydellinen ruskea nahkasohva. Kuva ja sohva Bellart
Toisen haastavan lisän sisustukseemme tuovat kaksi nelijalkaista rakasta ystäväämme. Koirat ovat iältään nuoria ja toinen vielä pentu, joten meno meillä on usein sen mukaista. Leikit ovat villejä ja vauhti hurja. Lattiamateriaalia valitessa pitääkin huomioida tietty "koirakestävyys". Vaihtoehtoja olemme pyöritelleet betonilattiasta parkettiin. Laminaatti olisi kestävä materiaali, mutta en koe sitä varteenotettavana vaihtoehtona. Vinyylikorkkia suositellaan koiraperheille, koska se on erityisen kestävä ja kestää hyvin pesua. Olen kuitenkin kuullut, että uutuutensa vuoksi vinyylikorkkia saa ainoastaan muutamana rustiikkisena värinä, joten se taitaa olla poissa laskuista. Betonilattia olisi varmasti kestävä, mutta vaikka kuinka haluankin sisustaa talon "tulevaisuuden materiaaleilla", en näe betonilattiaa kodikkaana vaihtoehtona. Mitä jää vielä jäljelle? Tällä hetkellä olen kallistumassa ominaisuuksiltaan kestävän ja kovan tammiparketin puoleen.

Onneksi en kuitenkaan ole yksin näiden pohdintojeni kanssa, sillä päätimme helpottaa työtä ja otimme sisustussuunnittelijan suunnittelemaan kanssamme kaikkia kodin sisätöihin, materiaaleihin, väreihin ja kalusteisiin liittyviä asioita. Lopputulosta ei tarvitse sitten stressata, vaan saamme tällä tavalla toisiinsa varmasti sopivan yhdistelmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti