Rivi kaupunkipientaloja

Rivi kaupunkipientaloja

tiistai 14. lokakuuta 2014

Lohikäärmepuuta ja Balmuiria

Eilen olikin jännä päivä. Meillä oli nimittäin ohjelmassa kasviasukkaamme muutto ja uudelleenistutus. Kyseessä on reilu kaksimetrinen lohikäärmepuu, joka on ollut vanhemmillani aina vuodesta 1992 saakka. Kokoa se on saanut tänä aikana valtavasti: vuonna 1992 lohikäärmepuu oli noin 5 cm korkea siemen, nyt se on venähtänyt reilun kahden metrin mittaan! Operaatio oli siispä jonkin verran haastava johtuen kasvin suuresta koosta. Muuttoprojekti alkoi vanhempieni kotona ottamalla kasvi pois ruukusta. Tämän jälkeen se kannettiin varovasti pakettiautoon (jonne se mahtui nipinnapin) ja kuljetettiin uuteen kotiin uudelleenistutettavaksi. Nyt sitten ollaan sormet ja varpaat ristissä, jotta lohikäärmepuumme selviäisi siirrosta.

Isoja altakasteluruukkuja oli vaikea löytää. Isoja klassisia saviruukkuja kyllä löytyi lähes joka kaupasta, mutta altakasteluominaisuuksilla varustettua neliömallista ruukkua ei meinannut löytyä millään. Siirryin verkkokauppoihin ja lopulta löysin Lechuzan ruukkumalliston, johon ihastuin oitis. Kasvi sai uudeksi istutusalustakseen Lechuzan Quadro -altakasteluruukun espresson värisenä. Lechuzalla on valtava valikoima mitä erilaisimpia ruukkuja pienestä isoon. Ruukun ostin Innogreeniltä.

Lohikäärmepuu sijoitettiin kodissamme olohuoneen korkeaan tilaan, jonne se sopiikin mainiosti. Olohuoneeseen tuli kerralla lisää kodikkuutta, jota vain viherkasvin vihreys voi mukanaan tuoda! Ja onhan tuo aika majesteetillisen kokoinen, eli jo itsessään sisustuselementti.



 


Olohuoneeseemme ovat tulleet myös pitkään haaveilemani iki-ihanat Balmuirin säilytysarkut! Nostin arkut olohuoneeseen väliaikaisesti, siinä ne toimittavat väliaikaista olohuoneenpöydän virkaa ja odottavat siirtoa makuuhuoneeseen. Arkut näyttävät todella upeilta olohuoneessa mustan nahkasohvan - ja olohuoneen muun sisustuksen - kanssa. Ruskea konjakin väri tuo mieluista lämpöä kodin sisustukseen. Katsotaan nyt maltanko niitä tuosta siirtää.. Loppukuusta olohuoneeseen tulee sinne suunniteltu tummanruskea nahkasohva ja viereiseen keittiötilaan uusi ruokailuryhmä. Tällöin värimaailma muuttuu jälleen ja sitten nähdään muuttuuko suunnitelma.


Balmuirin säilytysarkut ja lohikäärmepuu







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti