Rivi kaupunkipientaloja

Rivi kaupunkipientaloja

tiistai 3. joulukuuta 2013

Siivoustöitä

Huomenna keskiviikkona tontin etupiha avataan, jotta talo saadaan kytkettyä kunnallistekniikkaan. Tänään pääsimme siispä mekin töihin, siivosimme etupihan valmiiksi keskiviikon maatyötä varten.

Talvella pimeä tulee aikaisin. Vaikka olimme iltapäivällä "ajoissa" tontilla töissä, oli jo iltahämärä ja pian pimeä. Onneksemme tontilla tehtiin samanaikaisesti rakennustöitä - käynnissä oli harkkolavojen nosto nosturilla talon sisäpuolelle - joten työmaa olikin hyvin valaistu työmaavaloilla ja meidän pieni siivousurakkamme sujui sutjakasti.

Rakennusprojetki on edistynyt todella hyvin ja kuukaudessa on saavutettu ensimmäisen kerroksen korkeus. Alakerran ikkunat ovat löytäneet paikkansa ja on mahtava nähdä kuinka talo alkaa hahmottua. Pian tontille tuodaan ontelolaatat ja jään jännityksellä odottamaan ensimmäisen kerroksen "katon" asentamista.

Huomenna tontille tulee ensimmäistä kertaa myös sähköurakoitsija. LVI+S urakointisopimuksen teimme viime viikolla ja valitsimme saman yrityksen joka teki sähkösuunnitelmamme. Yksi ja sama yritys tekee siispä meille LVI+S työt. Todettava on, että tämän mittakaavan urakassa helpottaa jos urakoitsija voi tehdä urakan mahdollisimman laajasti. Tämä helpottaa meidän osuuttamme, kun ei tarvitse mm. tarkistella pieniin osiin lohkottujen töiden urakkarajoja.

Olemme kuitenkin kaukana lähtöajatuksestamme, eli avaimet käteen -talosta. Kivitaloissa tämänlaisia ei ole juuri tarjolla. Mutta nyt kun runko valmistuu ja talo saadaan piakkoin säältä suojaan, on jäljellä niin sanotusti loppusuora eli sisätyöt ja takapiha. Samalla helposti unohtuu, että matka tämänhetkiseen on ollut pitkä ja haasteitakin saattaa vielä olla edessäpäin.

Ei tämä rakentaminen kuitenkaan vielä tähän asti ole kauhealta tuntunut - päinvastoin.

Tiistaina tontilta. 

Siivoustöissä. 

Kuvaa aiemmin tältä viikolta. Tästä näkyy hyvin seinäkorkeus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti