Rivi kaupunkipientaloja

Rivi kaupunkipientaloja

sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Terveisiä taloesittelystä!

Lauantaina kävin Lammi-kivitalon ja Lainisalo Interiorin yhteistyössä järjestämässä lähes muuttovalmiin omakotitalon esittelyssä. Kyseessä oli Lammi-kivestä rakennettu noin 200 m2 kokoinen talo kahdessa kerroksessa, johon Lainisalo Interior oli tehnyt sisätyöt. Lähdin hakemaan inspiraatioita pintamateriaaleihin sekä yleisesti.

Esittelytalossa oli käytetty muutamaa samaa pintamateriaalia, joita olen miettinyt. Näitä olivat keittiötilan valkoinen korkeakiiltoinen Stucco -katto ja mm. porrastilassa käytetty Travertino romano -koristelu. Meille olen ajatellut Stucco -kattoa alakerran keittiötilaan. Keittiötilan katto on alaslaskettu, joten näyttävästi koristeltu katto näkyisi hienosti. Travertino romano -pintaa olen ajatellut olohuoneeseemme tuomaan struktruuria korkeaan tilaan.

Esittelytalossa oli korkea olohuone, jonka vieressä korkea työhuone. Olohuoneen kattoon oli asennettu villa vähentämään kaikua, työhuoneen katossa villaa ei ollut. Ero kahden vierekkäisen tilan akustiikassa oli selkeä. Meitäkin on varoiteltu korkean tilan mukana tulevista akustiikkaongelmista, mutta nyt sain hyvän esimerkin siitä kuinka vaimentava villa korkeassa tilassa käytännössä toimii. Villakin on nyt meillä harkinnassa.

Suosittelen lämpimästi taloesittelyitä, tämä oli minulle laatuaan ensimmäinen ja ajattelin että menen käymään vaikka "meillehän kaikki on jo selvää". Sain kuitenkin hyviä ideoita ja pääsin näkemään pintamateriaalit isoilla pinnoilla. Lisäksi sain konkretiaa materiaalien toimivuudesta. Taloesittelyssä olikin pienoista ruuhkaa, eli suosittuja nämä näyttävät olevan :)

Travertino romano -pintaa


Travertino romano lähikuvassa

Korkeakiiltoinen Stucco -pinta katossa. Katon kauneus ei pääse oikeuksiinsa kuvassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti