Rivi kaupunkipientaloja

Rivi kaupunkipientaloja

maanantai 31. maaliskuuta 2014

Sisäpintojen materiaalivalinnat loksahtavat paikoilleen

Talonrakennuksessa lähestyy viimein se vaihe, kun pääsemme konkreettisesti pintamateriaalien maailmaan. Tällä hetkellä kosteudenpoistajat ja lämmittimet hyrräävät vielä yötä päivää, mutta alaslaskujen myötä päästään pian pintatöihin. Tehosteseiniksi olemme valinneet Travertino hiertokuviota sekä kattoon korkekiiltoista Stuccoa. Seinä- ja kattomateriaalivalinnat ovat muutamaa tehosteseinän värisävyä lukuunottamatta lukkoonlyödyt.

Tänään teimme kaupat keittiötoimittajan kanssa, joten materiaalivalinnat hahmottuvat siltäkin osin. Pientä viilausta tulee vielä sinne tänne, mutta suuret linjat on selvillä. Keittiön kivitason kanssa käytiin tiukka taisto mustan perinteisen ja ruskean kivipinnan väliltä, mutta musta kiiltävine tehosteineen vei lopulta voiton. Keittiön kaapistot tulevat valkoisella korkeakiiltoisella ovella, joten keittiöstämme tulee modernisti mustavalkoinen.

Mustavalkoisen keittiömme lisäpilkahdus on ryhdikäs rosteri, jota keittiökoneet tuovat mukanaan. Lisäksi Savo:lla on uusi kaunis rosterinen keittiötasoon upotettava pistorasia, josta voi tarvittaessa kääntää esiin pistorasiat. Päädyimme näihin Savo:n "kiekkoihin" ja jätämme muut pistorasiat keittiön välitilasta tms. pois kokonaan. Koska pistorasiat tulevat nyt kivitasoon, saa esim. kahvinkeittimen johdon helpommin katseilta piiloon. Ja onhan nuo rosteriset pistorasiat itsessäänkin todella kauniita, ne sopivat hienosti rosterisiin kodinkoneisiimme.


Vasemmalla valitsemamme kivitaso "Stargate". Oikealla kakkosvaihtoehto "Mocca Brown".
Tässä näkyy Savo:n piilotettava pistorasia kivitason vieressä. Tässä kuvassa pistorasia on "kiinni".

Tässä kuvassa pistorasia on kiepsautettu auki. Siistiä, eikö!


Alakerran betoniportaisiin olemme valinneet betonipinnan, portaisiin tulee harmaa mattavärinen betonipinnoite. Betonilattiakin kävi meillä mielessä, mutta päädyttyämme parkettilattiaan betonipäällysteinen porras tuo metkan vivahteen sisustukseen. Alla kuvassa ruskeaa ja harmaata betonipintaa kylpyhuoneen seinässä. Jotain tämän tyylistä alakerran portaammekin tulevat sitten olemaan.



Betonipinnoitettu seinä. Lainisalo Interiorin showroom Talotalossa.


Lattiamateriaaliksi olemme valinneet todella vaalean tammiparketin, sekä parkettiin sopivan vaalean todella kauniin marmorilaatan. Mielestäni korkeakiiltoinen marmorilaatta on huikean kaunis, joten olen todella innoissani kun meille sellainen on eteiseen ja keittiöön tulossa! Alla olevassa kuvassa on mattapintainen marmorilaatta, joten siitä ei kiiltoa näe, mutta laatta on muuten täysin samanlainen.

Tapettipintoja taloomme ei pitänyt tulla lainkaan - koska yksinkertaisesti emme pidä tapettipinnasta - mutta yhden myönnytyksen olemme tehneet: makuuhuoneeseen tulee tehosteseinä kultapintaisesta kuviotapetista. Tämä oli oikeastaan todella hyvä päätös, sillä kultaväriä on tehosteena molemmmissa kylpyhuoneissakin. Talosta alkaakin muodostua pintamateriaalivalinnoilla yksi harmoninen kokonaisuus!



Marmorilaatta ja parketti vierekkäin. Kuvan laatta on mattapintainen.

Makuuhuoneen tehostetapetti ja parkettilattia vierekkäin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti