Rivi kaupunkipientaloja

Rivi kaupunkipientaloja

lauantai 10. lokakuuta 2015

Pihan laittoa

Näin siinä sitten käy kun cafelattet kaatuu läppärille: tulee pitkä päivitystauko. Mutta onneksi olen päässyt uuden tietokoneen myötä taas takaisin blogimaailmaan ja tässäpä hieman kuvia viimeisimmästä urakasta, nimittäin takapihasta.

Takapihalle tehtiin terassi Siperian lehtikuusesta. Materiaalina Siperian lehtikuusi on erittäin kova eikä sitä myöskään tarvitse käsitellä, vaan sen pitäisi harmaantua kauniisti ajan myötä. Helppohoitoinen materiaali ja koiraperheen tassuille sopiva kovuus houkutti meitä ja niinpä tätä siperialaista meille laitettiin.

Terassin runko valmis, Siperian lehtikuusi kasana päällä odottamassa paikoilleen naputtelua.

Kun terassi saatiin paikalleen oli aitojen aika. Pihaamme oli rakennuskuviin piirretty noin 2 m korkea aita, jonka oli oltava muurimainen. Kiviaitaa emme halunneet tehdä, sillä savinen maaperä olisi vaatinut paaluttamisen. Päädyimme siispä kevyempään vaihtoehtoon ja teimme aidan puusta.

Aidan anturoille kaivetaan kuoppia.

Hupsista, tässä aidat ovatkin lähes valmiina ja metsäpirtin multa levitettynä ja tasoitettuna. Jännitimme mahtuuko kaivinkone pihalta pois. Nipin napin.
Pihan perällä istutettiin kaksi puuta: rusotuomi ja ruskokirsikka. Keväisin tiedossa kauniita kukintoja.

Nurmikko kylvettiin elokuussa ja aika nopeasti vihreä valtasi takapiha. Harmiksemme jouduimme tasoittamaan pihaa laittamalla hyvin kasvaneen nurmikon päälle multaa. Kasvu alkoi näissä kohtaa alkupisteestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti