Rivi kaupunkipientaloja

Rivi kaupunkipientaloja

lauantai 21. marraskuuta 2015

Tunnelmallinen lauantaiaamu

Tänään nautin kiireettömästä vapaapäivän aamusta. Kupponen kahvia ja täydellisen hiljainen talo, jossa muut vielä nukkuvat. Ulkona ripottelee harvakseltaan talven ensimmäisiä lumihiutaleita.

Joulun lähestyminen alkaa näkyä kodissamme, joulutähdet ja valot valtaavat vähitellen itselleen tilaa. Jouluvalojen kaunis lämmin valo luo tunnelmaa.



Perinteisten valkoisen sävyisten valojen lisäksi, jotka nyt ovat kovasti muodissa, halusin kotiimme värikkääät jouluvalot. Lapsuudessani nämä värilliset jouluvalot olivat juuri niitä, joita useimpien ikkunoissa näkyi. Nykypäivänä ne ovat vaihtuneet valkoisiin sävyihin. Täksi jouluksi halusinkin värilliset jouluvalot ja jouduin niitä hetken aikaa etsimään. En halunnut vilkkuvia valoja, en vaaleanpunaisia tai sinisiä, vaan halusin moniväriset. Etsintä tuotti eilen tulosta ja mieluisat valot löytyivät. Ne ovat aivan täydelliset ja tuovat ihanasti juhlavaa jouluista tunnelmaa värien loistona. Valokuva värivaloista ikkunassa on otettu valoisan aikaan, joten valot eivät tuossa pääse oikeuksiinsa.

Värillisten jouluvalojen kaveriksi vaihdoin ikkunan etualan ruukkuihin Sypressit. Olen aina Italianvuosistani lähtien ihaillut kauniita Sypressipuita, joiden keskellä aikoinaan Toskanassa paljon lenkkeilin. Suomen ilmastossa nämä pitkulaiset havupuut eivät kuitenkaan kovin hyvin menesty. Stokkan hulluilta päiviltä mukaani lähti kaksi pientä Sypressiä, jotka otin sisäkasveiksi. En ole kummoinen viherpeukalo, mutta mielestäni nämä Sypressit vaativat valtavasti huomiota. Olen nyt sumutellut niitä lähes päivittäin, mutta silti oksat ovat lähteneet avautumaan ja ovat kuivia käkkyröitä, jotka varisevat. Sypressi tykkää kosteasta ilmastosta ja kuiva sisäilma kuivattaa sitä liikaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti