Rivi kaupunkipientaloja

Rivi kaupunkipientaloja

tiistai 17. kesäkuuta 2014

Pieniä yksityiskohtia

Talomme valmistuu hurjaa vauhtia ja myös muuttopäivä lähestyy! Pientä kiirettä siellä täällä on koko ajan. Esimerkiksi sisäovien hankinnan olin jättänyt prioriteettilistallani viimeiseksi. Kaikkeen ei vaan voi samalla kertaa keskittyä, joten etenen valinnoissa jonkinlaisessa hankintajärjestyksessä. Sisäovet pitää kuitenkin hankkia ja asentaa pikaisesti, ainakin märkätiloihin, jotta kynnykset saadaan viimeisteltyä. Ovikauppaan siis!

Ovenkahvoissa olemme päätymässä kulmikkaan yksinkertaiseen vaihtoehtoon. Kulmikkuus onkin talomme "juttu", joten sitä suosin kaikessa mahdollisessa. Kulmikkaita tulevat olemaan ledispotit, sadesuihkut, kiintovalaisimet, ovenkahvat jne. Kulmikkaista yksityiskohdista pitäisi varmaan kirjoittaa oma blogipostaus, sillä niitä alkaa olle kertynyt jo kuutiokaupalla - heh!

Muuttokatselmuspäivä on nyt valittu ja se siispä olkoon viimeinen deadline kaikelle mahdolliselle! Ensi kuussa taloon tehdään siis osittainen muuttokatselmus ja tällöin talon tulee olla turvallinen ja asuttava. Kaiteet ja sähkörasiat paikoillaan, toimivat suihkut, keittiö jne jne. Kaupungilla on olemassa tästäkin säädökset, mitkä kaikki talossa pitää toimia jotta osittainen muuttokatselmus menee läpi.

Piha aitoineen tuskin on valmis vielä osittaisessa katselmuksessa, mutta sisätöiden osalta kaikki saataneen valmiiksi viimeistellyintä maalisudinvetoa myöten! Tällä hetkellä työlistalla on sisäovien lisäksi (edelleen) 2.-3. krs puuportaat sekä portaiden ja 2.krs aulan kaiteet.

Sauna-asia on sen sijaan mennyt jo harppauksen eteenpäin ja sen valinnan suhteen näyttää hyvältä. Kävimme tällä viikolla katsomassa saunoja ja nytpäs sitten harmikseni tajusin, etten potentiaalisesta saunastamme ottanut lainkaan kuvia! Mutta leveää puulautaa ja paneelia, eli perinteistä suomalaista tuleman pitää saunassamme. Sauna-asia ei sinällään ole se kiireisin, sillä saunan paikallaanolo ei vaikuta osittaisen muuttokatselmuksen läpimenoon.

Ja pitäähän tämän kaiken rakentamisen ohella miettiä niitä sisustusjuttujakin.. Alla kuvasarjaa kalustekauppavierailulta. Huonekalujen valinta onkin sitten taas projekti ihan itsessään :)



Mallipala kauniista ruskeasta nahkasohvasta. Jotain tällaista meille?

Tummanruskea nahkasohva - ehkä vähän tylsän yksivärinen?

Modernin yksinkertainen kulmikas sohvapöytä


Keittiön tuoli, ruskea

Betoninen sohvapöytä on todella hieno!

Kauniin korkeakiiltoinen keittiönpöytä lasilla. Harmi että tätä ei ollut kuin luonnonvalkoisena.

Harmaa keittiöntuoli sopisi hyvin betoniportaidemme sävyyn.


Saunan jälkeen tässä olisi mukava vilvoitella?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti