Rivi kaupunkipientaloja

Rivi kaupunkipientaloja

sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Kalusteet naputellaan paikoilleen

Työmaalla on täysi tohina päällä. Autotalliin varastoidut kiintokalusteet on kannettu sisälle taloon oikeille paikoilleen ja kalusteasennus on alkanut. Talo on täynnä kasaamattomia ja kasattuja erikokoisia kalusteovia, vaatekaappien osia ja pahvilaatikoita joihin on säilötty pienet osat. Keittiö on pisimmällä ja alkaa vähitellen hahmottua.


Kiintokalusteiden asennus on täydessä vauhdissa ja keittiö on lähes valmis
Pesuallasseinusta
Kyllä kiiltää!


 Talossa on tapahtunut viime päivinä paljon muutakin. Nyt olemme pintatöiden osalla tiukalla loppusuoralla ja ensi viikon aikana talon sisätyöt ovat lähes valmiit. Talon seinät ovat maalauksien osalta valmiit, sekä keittiötilan stucco -katto on saavuttanut lähes täyden kiiltonsa. Lisäksi porrasseinään ja olohuoneen tehosteseinään on valmistunut Travertino romano -pinta antaen kaunista struktuuria talon isoille pinnoille. Stucco -katto kiillotetaan korkeakiiltoiseksi lastan avulla. Kun taas travertino -seinään levitetään hiekasta, marmorijauheesta ja kalkista tehty massa, joka kuvioidaan halutunlaiseksi.

Travertino -seinämme kuviot ovat näyttäviä kaiverrettuja uovia, jotka marmorikuvion lailla etenevät muodostaen juovia. Jotta kuviosta saatiin halutunlainen ja meille mieleinen, jouduttiin tähän käyttämään hieman aikaa. Kävimme sisäpintojen tekijän kanssa yhdessä tarkasti läpi, minkälainen kuvion tulee olla. Lopputulos on aivan mahtava ja kunhan valaisimet saadaan asennettua, pääsee travertino -seinä vieläkin näyttävämmin oikeuksiinsa varjostumina ja erilaisina kuvioina seinällä.

Stucco -katto keittiötilassa

Travertino romano -tehosteseinä on vielä tässä kuvassa märkä. Kuivuessaan seinä muuttuu valkoiseksi. Tässä kuvassa näkyy hyvin nuo hiertokuvion mallit.

Valmiit travertinoseinät ovat muuttuneet valkoisiksi.
Talomme ainokaisen tapettiseinustan teko on myös aloitettu. Tapetin työtapaturmana huomattiin, että rullia oli tilattu liian vähän joten sängyn päätyseinusta on tällä hetkellä ainoastaan toiselta puolelta tapetoitu. Ensi viikolla saadaan valmiiksi myös toinen puoli, eli itse sängyn seinusta. Tapetti on todella kaunis ja mätsää hienosti lattian sävyyn ja talon tyyliin. Tämä tapettiseinä oli ainoa myönnytys, jonka tapettoasioissa teimme. Lähtökohtaisesti en tykkää tapeteista, joten alkuperäinen linjani oli ettei taloomme tule yhtä ainoaa tapettiseinää. Tämä pieni myönnytys on kuitenkin osoittautunut todella onnistuneeksi! Sisustusasioissa kannattaakin olla avoin eri vaihtoehdoille, MUTTA täytyy myös pitää kynsin ja hampain kiinni sellaisista asioista joita todella haluaa!

Päämakuuhuoneen "sängynpäätyseinän" tapetti
Tapettikuvio lähikuvassa. Tapetti on Boråstapeter - Graceful Living.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti