Rivi kaupunkipientaloja

Rivi kaupunkipientaloja

torstai 31. heinäkuuta 2014

Ovien asennus ja muutama muuttuja

Ensimmäinen ovi on paikoillaan! Listat siitäkin vielä puuttuu, mutta siinä se ovi nyt on! Tänään asennettiin kaikkiin sisäoviin karmit ja tämä ensimmäinen ovi loksahti jo paikoilleen. Huomenna sisäovien asennus jatkuu ja lisäksi talon ulko-ovien asennus alkaa myös. Talomme on viime päivinä kuhissut työmiehiä. On ollut sähköporukkaa, vesi- ja putkimiehiä, kalusteasentajia, pintatöiden tekijöitä..  Ruuhkaksi asti!

Olemme saaneet talon sähköt käyttöön, ensimmäiset valonsäteet on nähty portaikon valojen myötä. Lisäksi vesiputkien testaus on aloitettu ja alakerran hanoista virtaa jo vesi. Mahtava tunne kun talo alkaa toimia.

Haastavaa urakka toki vieläkin on. Tässä vaiheessa voikin todeta että rakennusurakassa lähes koskaan asiat eivät mene alkuperäisen suunnitelman mukaan. Sen sijaan suunnitelma on hyvin elävä käsite ja sitä muokataan sitä mukaa kun työt edistyvät.

Oviasennusten kanssa on tullut vastaan muutama muuttuja: yläkerran oviaukkomme ovat liian pienet ja tästä johtuen ovia joudutaan lyhentämään. Asiaa selviteltyämme valitsimme taloomme massiivipuuovet, koska näiden lyhennys onnistuu. Lastulevy/peiliovien lyhennys ei olisi tullut kyseeseen. Huomenna sirkkeli soi ja ovet lyhennetään ennen asennusta. Ei mennyt ihan niin kuin Strömsössä, mutta käyhän se näinkin.

Kalusteasennuksessa on tullut myös muutama tilanne vastaan, sillä vaatehuoneeni kalustelevyt olivat liian korkeat. Niinpä levyjä pitää lyhentää ja muotoilla, jotta ne saadaan mahtumaan. Vaatehuoneen korkeuden mittaus tehtiin ennen alaslaskuja ja kotelointia, eli jossain kohtaa on menty ristiin - liian monta sopansekoittajaa ehkäpä. Yksi päänvaivan aihe on ollut myös liesituulettimemme, jonka asennus ei meinaa millään onnistua. Kyseessä on Swegon Casa Tango liesituuletin, joka on syvyydeltään paljon pienempi kuin vieressä olevat kaapit. Nyt on mietitty kuinka saadaan asennettua laite samaan tasoon muiden kalusteiden kanssa, jotta lopputulos olisi siisti. Asiaa ei helpottanut paketista puuttuneet asennusraudat. Tämä on sitä työmaan arkea ;)



Karmit ja ovi paikoillaan. Listat vielä puuttuu.




Ovikarmit asennettuna


Olohuone alkaa näyttää valmiilta




Takapihan ovi odottaa asennusta



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti