Rivi kaupunkipientaloja

Rivi kaupunkipientaloja

torstai 31. heinäkuuta 2014

Ranskalainen parveke

Taloamme suunnitellessa yksi tärkeä yksityiskohta, jonka taloon halusin, oli ranskalainen parveke. Ehkäpä viisi Italiassa asuttua vuotta tekivät minussa sen, että halusin makuuhuoneeseen isot aukeavat  tuplaovet - ne kun Italiassa ovat hyvin tavallisia. Luonnollista siispä oli tehdä ranskalainen parveke. Perinteinen iso parveke ei taas mielestäni sovi omakotitaloon.

Mielessäni ranskalaisen parvekkeen olen kuvitellut mustana/tummana metallikaiteena. Eli varmaan sellaisena, minkälaisena ranskalainen parveke perinteisesti mielletään. Mielestäni se tuo myös talon julkisivuun kauniin koristeellisen lisän.

Vastaava mestarimme ehdotti meille lasikaidetta, ne kuulemma ovat nyt kovassa huudossa. Kävin netissä selailemassa kuvia lasikaiteisista ja metallikaiteisista ranskalaisista parvekkeista. Lasikaiteet näyttävät ranskalaisessa parvekkeessa jotekin kovin kliinistiltä ja persoonattomilta, tällä hetkellä olen vahvasti tuon perinteisen kaiteen puolella.

Perinteisiä kaiteita onkin sitten monenlaisia: pelkistettyjä, koristeellisia ja kaikkea siltä väliltä. Ehkäpä jotain melko pelkistettyä ja modernia sopisi hyvin meille.

Lasikaide Kuva: kaiteita.fi
Pelkistetty pinnakaide Kuva: kaiteita.fi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti