Rivi kaupunkipientaloja

Rivi kaupunkipientaloja

sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Portaat etenee askelma kerrallaan

Talomme sisätöissä on käynnissä aivan huikea loppukiri. Porras- ja kaideasia ei kuitenkaan ole edennyt yhtä vauhdikkaasti kuin muut talon työt. Niitä ei nimittäin ole vielä tilattu. Hups!

Porras- ja kaidehankinta on vaatinut hieman enemmän paneutumista kun mitä alunperin ajattelin. Kynnykseksi hankinnalle on muodustunut se, että meillä on jo asennettuna betoniportaat 1.-2. krs.. Hankinnassa on siis puuportaat 2.-.3. krs., sekä kaiteet betoniportaalle ja puuportaalle. Tämän lisäksi tarvitaan kaiteet 2.krs aulatilaan. Kaiteiden pitäisi olla samantyyliset, sekä portaiden sävyiltään taloon sopivat. Helpommin sanottu kuin tehty kun portaat ja kaiteet ovat eri materiaaleista!

Viime viikot olen luovinut porras- ja kaideviidakossa. Olen nyt päätynyt siihen lopputulemaan, että tilaan puuportaat kokonaisuutena yhdestä paikasta ja teräs-lasikaiteet toisesta paikasta.

Betoniportaisiimme tulee mikrosementtipäällyste väriltään harmaa ja puuportaat halusin alunperin samalla värillä. Nyt olen kuitenkin kallistumassa siihen, että otamme valkoiset puuportaat terästolpilla maustettuna. Harmaanakin noita puuportaita saisi, mutta tiedän että värisävy ei kuitenkaan olisi täysin sama kuin betoniportaissa - ja kyllä, tämä seikka on kovin tärkeä! Lopputuloksen kannalta lienee parempi valita siispä täysin eri väri puuportaalle.

Portaiden ja kaiteiden asennus menee väistämättä elokuulle. Puuporrasvalmistajan tehdas on sopivasti loppukuun kiinni. Mutta onhan tässä projektissa vielä paljon pientä viilattavaa siellä täällä sekä pihatyöt vielä jäljellä. Jotta ei tässä nyt jäniksen selässä näiden portaiden kanssa olla.

Betoniportaiden ja 2.krs aulan kaiteeksi suunnittelen Caavan Column -kaidetta teräksen värisenä. Kuva: Caava
2.-3 krs. kerroksen portaaksi ja kaiteeksi on valikoitumassa Hovinikkareiden porras, valkoiseksi maalattuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti